bas/baritons

Robert  
54 jaar oud. Vader Rotterdammer, moeder uit Amsterdam. Wieg stond in Leiden.
Werk als muziektherapeut waarbij ik onder andere veel zing met oudere bewoners van zorginstellingen.
Vanwege interesse in optimaal gebruik van de stem en techniek van het zingen volg ik sinds twee jaar zangles bij Jacqueline Janssen waarbij diverse muzieksoorten aan bod zijn gekomen.
Zo heb ik ook aria's uit de wereld van de Opera gezongen, hetgeen naar meer smaakte. Reden genoeg om me in te schrijven, als oudste deelnemer, voor de Operaklas.
Mijn interesse voor klassieke muziek komt voort uit de elpees die mijn ouders kochten en  uit mijn muzieklessen Orffinstrumentarium, viool, en slagwerk via de muziekschool van Leiden vanaf mijn zevende levensjaar.
 
 

 

 

 

 

 

 

Hey, ik ben Rasha en ben 23 jaar. Ik heb altijd al van muziek gehouden en werk dan ook in een Hi-Fi winkel waar ik mensen adviseer bij de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie.
Daarnaast heb ik vanaf mijn 11de op het Hofpleintheater gezeten waar ik altijd al graag heb gezongen. Op mijn 16de kwam ik daar voor het eerst in aanraking met de opera, namelijk Carmen. In de jaren daarna heb ik bijna elk jaar in een andere opera gespeeld en gigantisch veel geleerd. We hebben zelfs mogen optreden in Italië en Frankrijk met onze voorstellingen!
Bij Hofplein was Jacqueline steevast onze zangcoach en toen zij vertelde dat ze van plan was om zelf een opera te gaan maken heb ik me direct ingeschreven. Ik heb heel veel zin om met onze leuke, diverse groep  deze opera te gaan maken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ik ben Christian van der Zalm en ben 20 jaar. Ik studeer Nanobiology op de TU Delft en Erasmus University. Naast mijn studie en school heb ik altijd al een voorliefde gehad voor muziek en theater. Ik speel sinds mijn vijfde piano en op mijn dertiende kwam ik voor het eerst in aanraking met de wereld van de opera. Ondanks de reputatie die opera had onder kinderen, was ik toch nieuwsgierig naar wat het mij te bieden had. Wat op het eerste gezicht totaal niks voor kinderen leek te zijn, bleek later juist een mooie verrijking voor mijn muzikale ontwikkeling. Ik heb aan verschillende familieopera’s meegedaan bij het Hofplein theater. Tot ik op een gegeven moment gevraagd werd om de opera “La Traviata” te begeleiden op de piano. Deze ervaring was voor mij het hoogtepunt op muzikaal niveau, wat mij zelfs naar Milaan heeft gebracht. Ik leerde vooral dat opera geen statig genre is, maar een zeer dynamisch en puur vertellersmedium. Nu, een paar jaar later, heeft opera nog steeds een speciale plek voor mij en hoop ik het algemene publiek te kunnen introduceren in de kleurrijke wereld van de opera. Gezien ik nooit op een lange termijn zangles heb gehad, leek deze operaklas mij de beste manier om de potentie van mijn eigen stem te ontdekken.

 

 

 

 

 

Gabriel