mezzosopranen

Hi! Ik ben Saar, 25 lentes jong!

Mijn interesse voor muziek was er altijd al maar opera kwam wat later, maar ik vond als voorbeeld  ‘Time to say goodbye’ van Andrea Bocelli en Sarah Brightman helemaal het einde!

En eigenlijk door de ‘Beste zangers van Nederland’ door wat Tania kon met haar stem ben ik eigenlijk helemaal om, en besloot mij in te schrijven bij dit project tot nu toe geen spijt van! Ik vind het erg leuk, toffe groep ook dus helemaal naar mijn zin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoi, ik ben Susana! 

Momenteel werkzaam als data-analist bij een marketingbureau.

Na jaren te hebben geroepen dat ik zangles wil nemen, ben ik nu - op mijn 30ste - eindelijk begonnen. 

De stap van een eerste zangles naar het zingen van opera was voor mij snel gemaakt, operamuziek vind ik namelijk prachtig en operavoorstellingen bezoek ik graag. Van mijn eerste deelname aan de operaklas werd ik dan ook ontzettend enthousiast; ik was direct om en besloot er volledig voor te gaan. Mooie bijkomstigheid is dat ik mag bijdragen aan de operavoorstelling L'Elisir D'Amore in de Doelen. Ik kijk ernaar uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha, ik ben Daniëlle (27 jaar). Geboren en getogen in Dordrecht, afgestudeerd in Leiden (Nederlandse taal & cultuur) en onlangs voor de liefde verhuisd naar Rotterdam. In Leiden maakte ik kennis met klassieke muziek toen ik lid werd van Collegium Musicum. Vriendinnen van mij zaten al op deze vereniging en hebben mij enthousiast gemaakt. Mijn eerste semester ben ik meteen op tournee gegaan naar Slovenië en Kroatië (twee jaar later nog eens naar Italië en Wenen), ik vond het fantastisch. Podiumangst heb ik, in een grootkoor althans, duidelijk niet. Op een project van een paar maanden na (Brahms ‘Ein Deutsches Requiem’) had ik al twee jaar niet gezongen toen Eline (sopraan) mij uitnodigde om mee te komen naar de operaklas. Het was fijn om weer te zingen en ik heb eigenlijk geen moment getwijfeld. Ondanks dat zingen veel energie kost, geeft het mij ook veel energie (misschien scheelt het wel als ik niet vergeet adem te halen tussendoor). Opera zingen is even wennen, maar ik kan niet wachten tot we I Lombardi mogen uitvoeren!