Partners

  • Dit seizoen hebben we en bijzondere samenwerking, waar we ons zeer op verheugen. Het FaFKla Trio gaat meespelen bij onze eigen concerten van I Lombardi. Hieronder kunt u meer informatie over hen lezen.

 

Het Houtblazers ensemble is in augustus 2015 opgericht. We spelen kamermuziek van alle tijden, barok, klassiek, romantisch en modern. Als trio geven we graag eigen concerten, maar willen we ook graag samenwerken met zangers en andere muzikanten. De huidige bezetting bestaat uit Brenda (dwarsfluit), Elsbeth (bes klarinet) en Margreet (fagot). We spelen alledrie bij twee orkesten: Wilton in Schiedam en Minerva in de Lier.  Daarnaast hebben we zin in nog meer muziek en uitdaging. 

 

Als je technisch en muzikaal uitdagende solopartijen speelt in een orkest, kun je even later uitrusten als de rest van het orkest speelt. In een trio kan dit niet, je kan je niet verstoppen achter een orkest en je hebt geen dirigent die je aangeeft wat je gaat doen. Het is daarom een extra uitdaging om goed op elkaar ingespeeld te zijn, en te zorgen voor balans, muzikaliteit, en de juiste bladmuziek (we schrijven nog wel eens wat om).  

 

Tijdens de repetities en uitvoering van Smartlap tot Opera aan de Koeweide afgelopen jaar hoorden we Jaja-opera voor het eerst, en dachten we afzonderlijk van elkaar dat het leuk zou zijn om samen iets te ondernemen. We voelen ons vereerd dat we mee mogen doen aan het komende project van Jaja-opera: I Lombardi. 

 
 
 
  • In het seizoen 2018-2019 werkten we wederom samen met het Rotterdams Operakoor. Inmiddels hebben we al het Nieuwjaarsconcert samen gehad en het was weer een feestje! Meer informatie kunt u vinden op hun site: