sopranen

Eline (26 jaar) Beroep: freelance tekstschrijver en webredacteur.

Tijdens mijn studententijd ontstond mijn passie voor zingen. Met het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum heb ik vele prachtige koorwerken mogen uitvoeren. Ook heb ik al een aantal keer de Matthäus Passion gezongen, waaronder met Toonkunst Rotterdam, het koor waar ik nu met veel plezier deel van uitmaak. Tijdens het Najaarsconcert van 2017 mocht ik voor het eerst solo zingen: deel 5 van het Gloria van Poulenc. Heel spannend, maar ongelofelijk leuk.

Via koorlid Annika hoorde ik van de Operaklas. Ik heb nog nooit meegedaan met een opera, maar het was lange tijd al wel een wens. Dit was dus mijn kans. Tot nu toe heb ik er zeker geen spijt van en leer ik ontzettend veel bij. Ik kijk enorm uit naar het concert in de Doelen en ons eigen optreden. 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Nadia Post en ik ben geboren in 1993.

Ik heb toegepaste psychologie en pedagogisch werk gestudeerd en werk momenteel als zelfstandig ondernemer. Daarnaast werk ik als vrijwilliger in het dierenasiel. 

Klassieke muziek heb ik altijd al mooi gevonden, maar mijn liefde voor opera is begonnen bij Jeugdtheater Hofplein. Ik heb hier mogen spelen van mijn 6e tot 23e. Op mijn 17e mocht ik eindelijk in een opera spelen en sindsdien was ik niet meer weg te slaan. Ik heb ontzettend mooie rollen mogen spelen in fantastische voorstellingen. Mijn hoogtepunten waren La Traviata en Verzuipen in de Macht. In La Traviata mocht ik samen met 2 andere meiden de rol vervullen van Violetta. Ik heb super veel geleerd van het spelen in deze voorstelling. We mochten zelfs optreden in Milaan! Echt een ongelofelijke ervaring!

Verzuipen in de Macht was een voorsteling die bestond uit 3 opera's waaronder Macbeth en ik mocht Lady Macbeth spelen. Dit was de gaafste rol die ik ooit heb mogen spelen! De muziek was fantastisch en de rol was enorm veelzijdig. 

Door Hofplein ben ik in contact gekomen met de kracht en de schoonheid van opera en vanaf dat moment wilde ik nooit meer iets anders. Vandaar dat ik mij heb aangemeld bij de operaklas! Ik heb ontzettend veel zin in het zingen met zijn allen en ik hoop hier mooie nieuwe herinneringen op te bouwen.

 

 

Annika van der Weide (38 jaar). Op dit moment ben ik werkzaam als opbouwwerker in de binnenstad van Den Haag. Zingen doe ik al zolang als ik me kan herinneren. Op mijn vierde jaar ben ik begonnen bij het kinderkoor de “Lenteklokjes” in Elburg en stroomde ik door naar het meisjeskoor en later naar verschillende jeugdkoren, waar ik ook af en toe solo mocht zingen. Toen merkte ik al dat ik enorm genoot van het zingen in een groep, maar ook om als soliste het publiek te raken en te ontroeren. Toen ik wat ouder werd, wilde ik graag meer klassieke muziek zingen en ben ik een tijdje lid geweest van vrouwenkoor “Collegium Caccini” in Rotterdam. Maar hier miste ik een beetje het theatrale en het acteren. Musical was ook een grote passie van me en hierna heb ik meegedaan aan de amateurmusical “The Wiz” waar ik de rol van Tante Em mocht spelen, met een prachtig solonummer. Hier merkte ik weer hoe ik geniet van optreden voor publiek en de combinatie van zang, dans en acteren. Ook ben ik nog een tijdje lid geweest van musicalkoor “Prestige” in Zoetermeer. Maar ik miste toch het zingen van klassieke muziek en bijna vier jaar geleden ben ik lid geworden van “Toonkunst Rotterdam”, waar ik nog steeds met enorm veel plezier de prachtigste klassieke muziek mag zingen. Afgelopen maart kwam mijn droom uit en mocht ik met Toonkunst in de Doelen in Rotterdam de “Mattheüs Passion” van Bach zingen. Een onvergetelijke ervaring! Om mijn techniek en zang verder te verbeteren, volg ik sinds anderhalf jaar zanglessen bij Jacqueline en ik heb al ontzettend veel van haar geleerd. Bovendien hebben we enorm veel plezier tijdens de lessen. Toen ze mij vertelde over de operaklas, wilde ik meteen meedoen, want opera heb ik nog niet eerder gezongen. Het leek me fantastisch om ook dit genre te leren zingen en het zingen weer te combineren met acteren. Het is een ontzettend leuke groep mensen, we zingen ontzettend leuke muziek en we mogen de prachtige opera “L’Elisir d’Amore” straks uitvoeren in de Doelen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

 

 

Mijn naam is Anouk van der Ploeg en ik ben 23 jaar. Ik ben afgestudeerd Taal- en Cultuur wetenschapper en ben momenteel bezig met opleiding Logopedie in Rotterdam, waar ik ook woon. Ik heb altijd al erg van zingen gehouden en dit op Jeugdtheater Hofplein van mijn 6e tot 23e gedaan. Ik kwam op mijn 19e voor het eerst in aanraking met klassieke muziek en het heeft me daarna niet meer losgelaten. Ik heb veel mooie rollen mogen spelen en heb hier heel erg van genoten. Ik wilde het zingen van opera's dan ook nog lang niet achter me laten en heb me opgegeven voor de Operaklas. Een mooie ervaring, waar ik ontzettend veel van leer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mijn naam is Floor. Ik ben 20 jaar en mijn grootste bezigheid is mijn studie Muziekwetenschap in Utrecht. Daarnaast bak ik taarten en ben ik fietsbezorger. Vanaf mijn 8e volg ik al zanglessen. Toen ik 14 was, ontdekte ik mijn interesse in operazingen waarna ik op mijn 18e mijn zanglessen daarop ben gaan richten bij Jacqueline. Met mijn studie wil ik de film of televisie wereld instappen met als wens het componeren van reclamejingles en introsongs voor cartoons  of filmcomponist te worden. Muziek zal ik dus altijd blijven maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Manisha Radjpalsingh. Ik ben 19 jaar oud en ik studeer Mode/maatkleding. Zingen is mijn passie! Klassiek muziek heb ik altijd leuk gevonden. Ik heb het altijd geheim gehouden, omdat ik bang was wat mijn vrienden en familie van zou vinden. Maar daar ben ik dus overheen gekomen en ben er voor gegaan, toen nam ik contact op met Jacqueline Janssen.
In het begin was ik een beetje bang dat ik het niet kon en dat het te moeilijk zou zijn voor mij. Maar toen ik van Jacqueline te horen kreeg dat ik sopraan ben, schrok ik er helemaal van! En ik ga voor het eerst meedoen met de Rotterdams Operakoor. Graag wil ik Jacqueline Janssen bedanken voor het pushen en mij zelfvertrouwen geven!
 
 

 

 

 

 

Esmee van Nieuwenhuijzen (24)
Als jong meisje ontdekte ik al dat toneel en zang mijn passie was.
Ik heb aan de MBO theaterschool Art en design gestudeerd.
Tijdens mijn stage bij Orkater en Opera Zuid ontdekte ik mijn passie voor  de opera en is mijn fascinatie voor stem ontstaan. Nu studeer ik logopedie in Rotterdam.
Naast mij studie volg ik zanglessen bij Miranda van Kralingen en Jacqueline Janssen. Ik treed regelmatig op. Zo heb ik de rol van Zerlina gezongen in de Don Giovanni met het Guisto blazers ensemble. Ook heb ik meegedaan met ‘’401 opera projecten’’ met Nederlandse componisten. En treed ik regelmatig op als duo met Peter le Feber aan de piano.  Ik ben ontzettend blij dat ik de jaja Opera heb ontdekt het inspireert elke week weer!