Projecten JaJa-Opera

De Koffiecantate 

Op 7 oktober 2023 zingen drie zangers van JaJa-Opera mee met een concert van Ars Musica. De sopraan Eline van de Hout, de tenor Dylan Knoop en de bas Robert bloemhoff. Ars Musica is een orkest in Rotterdam dat bestaat uit ongeveer 25 strijkers uit Rotterdam en omstreken. Daarnaast beschikt het orkest over een klavecimbel en een vaste klavecinist. De dirigent van dit orkest is Jim Roodnat. Meer informatie over het orkest is te lezen op de site van Ars Musica. 

De zangers zingen alle drie mee in de Koffiecantate van Johann Sebastian Bach en de bas zingt nog de solo in de Nachtwachter Serenade van Heinrich Ignaz Franz von Biber. 

Het concert is in de Fonteinkerk in Rotterdam (Terbregselaan 3) en start om 20.00 uur. 

Het magische museum

Die Zauberflöte

In seizoen 2021/2022 werkten we aan de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart. Een sprookjesverhaal met prachtige bekende operamelodieën. 

foto: Karen van Gilst

Op zondag 10 april speelden we de voorstelling in de Oranjekerk en op zaterdagavond 16 april speelden we de voorstelling in theater De Buurvrouw. 

Dit seizoen werkten 18 zangers en zangeressen mee aan Die Zauberflöte. Daarnaast begeleidden de blazers van het Fafkla Trio en de pianist Nils Schwartz de zangers. De kinderen van de plusklas zongen de partij van de Drei Knaben. Anne Vera Langenberg heeft een grappige tekst erbij geschreven om het verhaal duidelijk te maken. Olaf Vondenhoff speelde Boy in de voorstelling. Het was een geweldig spektakel met zoveel zangers op het toneel.De gezellige wijffies van Rotterdam

Die Lustigen Weiber von Windsor

In verband met het corona virus hadden we onze de opera De gezellige wijffies die we in 2020 zouden spelen uitgesteld en we hoopten deze in april 2021 te kunnen spelen, maar helaas, het was niet mogelijk met het corona virus...... We hebben besloten om er een film van te maken. Deze hebben we allemaal individueel thuis opgenomen en we hebben er op deze manier een "Zoom" opera van genaakt. Op donderdag 13 mei ging de film in première op Youtube: De gezellige wijffies van Rotterdam.

In het seizoen 2019/2020 hebben we aan een klucht gewerkt. De opera heet oorspronkelijk Die Lustigen Weiber von Windsor en is gecomponeerd door Otto Nicolai. Het is het verhaal van Falstaff die meerdere vrouwen tegelijk het hof maakt. De dames zullen hem wel eens een poets bakken. De hele opera werd gezongen in het Nederlands. De gezongen teksten zijn vertaald door Jacqueline Janssen en de gesproken teksten zijn geschreven door Ada Velthoven. De zangers werden wederom begeleid door het Fafkla Trio en door de pianist Nils Schwartz.

I Lombardi

van Giuseppe Verdi

In seizoen 2018-2019 hebben we gewerkt aan de opera I Lombardi van Giuseppe Verdi. I Lombardi is een van de meest complexe verhalen van de opera literatuur. Anne Vera Langenberg heeft een tekst erbij geschreven waardoor het verhaal veel minder ingewikkeld lijkt dan het is. De opera heeft fantastische koorpartijen en uitdagende solo's. Echt iets om de tanden in te zetten. De rollen zijn verdeeld over meerdere zangers om het minder zwaar te maken. De rol van Giselda werd maar liefst door vier zangeressen gezongen.

De uitvoeringen waren zeer geslaagd en een groot succes. 

L'Elisir d'amore

van Gaetano Donizetti

De eerste opera van de operaklas in seizoen 2017-2018. Een luchtig verhaal over liefde. Met de bekende prachtige aria Una furtiva lagrima. Mooi gezongen door de tenoren Dylan en Luka. De dames vertelden tussendoor waar het verhaal over gaat, zodat het publiek mee kreeg wat er in de scene gebeurde. Dus niet alleen mooi zingen, maar ook nog acteren.