Projecten JaJa-Opera

De gezellige wijffies van Rotterdam

Die Lustigen Weiber von Windsor

In verband met het corona virus hadden we onze de opera De gezellige wijffies die we in 2020 zouden spelen uitgesteld en we hoopten deze in april 2021 te kunnen spelen, maar helaas, het is niet mogelijk met het corona virus...... We hebben besloten om er een film van te maken. Deze gaan we allemaal individueel opnemen thuis en maken er dan een "Zoom" opera van. Eind mei hopen we deze opera gemonteerd te hebben. Dan zullen we de link hier plaatsen.

We gaan het komende seizoen aan een klucht werken. De opera heet oorspronkelijk Die Lustigen Weiber von Windsor en is gecomponeerd door Otto Nicolai. Het is het verhaal van Falstaff die meerdere vrouwen tegelijk het hof maakt. De dames zullen hem wel eens een poets bakken. De hele opera zal gezongen worden in het Nederlands.

Verder zullen de zangers gaan werken aan Le Petit Messe Solennelle van Giacomo Rossini. Als tegenhanger van de luchtige opera: mooie koorpartijen en uitdagende solo's.

I Lombardi

van Giuseppe Verdi

In seizoen 2018-2019 hebben we gewerkt aan de opera I Lombardi van Giuseppe Verdi. I Lombardi is een van de meest complexe verhalen van de opera literatuur. Anne Vera Langenberg heeft een tekst erbij geschreven waardoor het verhaal veel minder ingewikkeld lijkt dan het is. De opera heeft fantastische koorpartijen en uitdagende solo's. Echt iets om de tanden in te zetten. De rollen zijn verdeeld over meerdere zangers om het minder zwaar te maken. De rol van Giselda werd maar liefst door vier zangeressen gezongen.

De uitvoeringen waren zeer geslaagd en een groot succes. 

L'Elisir d'amore

van Gaetano Donizetti

De eerste opera van de operaklas in seizoen 2017-2018. Een luchtig verhaal over liefde. Met de bekende prachtige aria Una furtiva lagrima. Mooi gezongen door de tenoren Dylan en Luka. De dames vertelden tussendoor waar het verhaal over gaat, zodat het publiek mee kreeg wat er in de scene gebeurde. Dus niet alleen mooi zingen, maar ook nog acteren.