Projecten JaJa-Opera

Die Zauberflöte

In seizoen 2021/2022 zullen we gaan werken aan de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart. Een sprookjesverhaal met prachtige bekende operamelodieën. Er zitten weinig koorpartijen in deze opera en daarom zullen we als extra project gaan werken aan Le Petit Messe Solennelle van Giacomo Rossini. Deze mis van Gioachino Rossini heeft naast mooie koorpartijen ook uitdagende solo's. 

Dit seizoen hebben we 18 zangers en zangeressen die meewerken aan Die Zauberflöte. Daarnaast zullen de blazers van het Fafkla Trio en de pianist Nils Schwartz de zangers begeleiden. De kinderen van de plusklas zullen de partij van de Drei Knaben op zich nemen. We hopen deze voorstelling in het voorjaar van 2022 te kunnen spelen.De gezellige wijffies van Rotterdam

Die Lustigen Weiber von Windsor

In verband met het corona virus hadden we onze de opera De gezellige wijffies die we in 2020 zouden spelen uitgesteld en we hoopten deze in april 2021 te kunnen spelen, maar helaas, het was niet mogelijk met het corona virus...... We hebben besloten om er een film van te maken. Deze hebben we allemaal individueel thuis opgenomen en we hebben er op deze manier een "Zoom" opera van genaakt. Op donderdag 13 mei ging de film in première op Youtube: De gezellige wijffies van Rotterdam.

In het seizoen 2019/2020 hebben we aan een klucht werken. De opera heet oorspronkelijk Die Lustigen Weiber von Windsor en is gecomponeerd door Otto Nicolai. Het is het verhaal van Falstaff die meerdere vrouwen tegelijk het hof maakt. De dames zullen hem wel eens een poets bakken. De hele opera zal gezongen worden in het Nederlands. De gezongen teksten zijn vertaald door Jacqueline Janssen en de gesproken teksten zijn geschreven door Ada Velthoven. De zangers werden wederom begeleid door het Fafkla Trio en door de pianist Nils Schwartz.

I Lombardi

van Giuseppe Verdi

In seizoen 2018-2019 hebben we gewerkt aan de opera I Lombardi van Giuseppe Verdi. I Lombardi is een van de meest complexe verhalen van de opera literatuur. Anne Vera Langenberg heeft een tekst erbij geschreven waardoor het verhaal veel minder ingewikkeld lijkt dan het is. De opera heeft fantastische koorpartijen en uitdagende solo's. Echt iets om de tanden in te zetten. De rollen zijn verdeeld over meerdere zangers om het minder zwaar te maken. De rol van Giselda werd maar liefst door vier zangeressen gezongen.

De uitvoeringen waren zeer geslaagd en een groot succes. 

L'Elisir d'amore

van Gaetano Donizetti

De eerste opera van de operaklas in seizoen 2017-2018. Een luchtig verhaal over liefde. Met de bekende prachtige aria Una furtiva lagrima. Mooi gezongen door de tenoren Dylan en Luka. De dames vertelden tussendoor waar het verhaal over gaat, zodat het publiek mee kreeg wat er in de scene gebeurde. Dus niet alleen mooi zingen, maar ook nog acteren.